piatok 30. novembra 2012

Biolampa a svetelná terapia – forma riešenia zdravotných a kozmetických problémov

O tom, že pokrok sa nezastaví nás presviedčajú všetky oblasti života, starostlivosť o zdravie a krásu nevynímajúc. V rámci trhovej ponuky jeden z prístrojov - biolampa si skutočne vydobil uznanie pri liečbe širokej škály chorôb a zdravotných problémov.

Obzvlášť výhodná je možnosť jeho použitia v domácich podmienkach. K oblastiam, v ktorých nachádza veľmi dobré uplatnenie v liečbe patrí aj gynekológia, starostlivosť o pleť a pediatria. Pozrime sa detailnejšie, aké sú výhody a nevýhody jeho použitia.

Používa sa pri svetelnej terapii a táto liečebná metóda (mimochodom známa a široko využívaná už v dávnej histórii) je predmetom pokračujúcich výskumov vedeckých tímov, nakoľko ešte nie sú úplne preskúmané jej možnosti. Jednoznačný záver je však možné odvodiť už dnes – výsledky svetloliečby sú veľmi pozitívne a z pohľadu jej ďalšej aplikácie povzbudivé. Pri výpočte biologických účinkov tejto metódy terapie spomenieme napríklad: posilnenie imunitného systému, zmenšenie bolesti, obnova buniek a pod.

Biolampa má zabudovanú halogénovú žiarovku, ktoré vyžaruje polarizované svetlo a jeho polychromatičnosť zahŕňa širokú vlnovú škálu. Keďže neobsahuje ultrafialové žiarenie, znamená to, že nepredstavuje žiadne zdravotné riziko pre ľudskú kožu. Pôsobí na ľudský organizmus trvalo nízkou intenzitou. Jej energia sa vyznačuje biostimulačnými účinkami, ktorý napomáha vplyv na rôzne biologické procesy v ľudskom organizme. Pôsobením na kožu dochádza k stimulácii bunkovej štruktúry citlivej na svetlo.

Svetelná terapia nie je vôbec časovo náročná. Práve naopak, v priemere 6 - 10 minút, v závislosti od účelu liečby. Okrem toho je tu ešte jeden príjemný moment. Počas terapie môžete v kľude ležať a relaxovať. Koniec-koncov, ako postupovať v jednotlivých prípadoch liečby je možné dozviedieť sa z návodu na obsluhu prístroja.

Z mnohých príkladov, v ktorých svetloliečba biolampou zaznamenala pozoruhodné výsledky a pomohla ľuďom s ich zdravotnými problémami možno uviesť napríklad: reumatizmus, artritída, pediatria, kozmetika, dermatológia, stomatológia a pod.

Niekoľko užitočných informácií, ktoré sú predmetom záujmu predovšetkým žien.

Gynekológia – v súčasnej dobe je problematika gynekologických ochorení veľmi aktuálna. Liečba ženských chorôby sa realizuje buď chirurgicky alebo konzervatívnou formou. Konzervatívna liečba využíva množstvo liekov, fyzioterapeutické metódy a iné metódy. Jednou z nich je svetelná terapia. Polarizované svetlo má protizápalové a protialergické účinky, podporuje efektívnu konzervatívnu liečbu. Pomáha zmierniť pooperačné bolesti a zároveň bráni vzniku možných zápalových procesov, čo priaznivo vplýva na ľudské zdravie. Ďalšou výhodou je, že nie sú vekové obmedzenia a hranice pre jej aplikáciu.

V tejto súvislosti je dobré uviesť názorný príklad liečby žien s hnisavo-zápalovým procesom na maternici. Výsledok bol neočakávaný. Po liečbe bola dosiahnutá normalizácia viskozity červených krviniek, činnosti bielych krviniek, imunitného systému, zlepšenie kvality života. Čo je najdôležitejšie pre pacientky: podstatne rýchlejšie uzdravenie a návrat k normálnemu životu.

Pediatria - každá mama veľmi intenzívne prežíva, keď jej dieťa začne mať zdravotné problémy, navyše liečba a lieky nezaberajú. Prirodzenou reakciou je, že rodičia začínajú hľadať všetky možné spôsoby riešenia zdravotného problému ich dieťaťa. Deti najčastejšie trápi alergia, astma, kožné choroby a viaceré ďalšie chronické ochorenia, na ktoré v súčasnosti existuje množstvo liekov umožňujúce liečbu akejkoľvek choroby. Avšak sú to väčšinou preparáty, ktorých dlhodobé užívanie je spojené s následnými zdravotnými komplikáciami. Logicky začne sa hľadanie nie medikamentóznej liečby, ku ktorým sa radia napr. fyzioterapia, svetloterapia, terapia farbami, magnetická terapia a iné. V súčasnosti je mnohými odborníkmi preferovaná a doporučovaná ako metóda liečby práve svetelná terapia s využitím polarizovaného svetla.

V prípade jej použitia u mnohých chorých detí bolo možné pozorovať pozitívny trend uzdravovania, zlepšenie srdcovej činnosti, zvýšenie imunity, normalizácia stavu krvných buniek, prečistenie dýchacích ciest pľúc a priedušiek. Najdôležitejšie je však to, že liečba mala trvalý efekt a viedla k úplnému uzdraveniu.

V oblasti kozmetiky sa biolampa používa napríklad na liečbu akné, pomáha predchádzať starnutiu kože, redukovať vrásky a pod.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára