pondelok 23. januára 2012

Ako sa na ošetrovanie a liečbu rán, vredov využije biolampa


Hojenie rán, preležanín

Ošetrovanie rán svetelnou terapiou, v rámci ktorej sa použije  biolampa účinne dopĺňa tradičné metódy liečby traumatických procesov, ako sú dekubity  (preležaniny) u dlhodobo ležiacich pacientov, vredy (otvorené rany) spodných končatín, a diabetickej gangrény.

Vo všetkých týchto prípadoch mávajú chorí veľké bolesti, pretože tieto rany je ťažké liečiť. Keď sa tieto rany otvoria nehoja sa a nie je možné ich vyliečiť.

Tradičná liečba môže zlepšiť stav rany, ale svetelná terapia ich pomáha liečiť. Polarizované svetlo biolampy v mnohých prípadoch pomáha stimulovať imunitný systém a to má priamy vplyv na  hojenie rán, odstránenie zápalu a regeneráciu pokožky a spojivového tkaniva. Táto forma liečby je veľmi jednoduchá a spočíva v ožarovaní problémových  častí tela biolampou každý deň  4 minúty po správnom ošetrení rany.

Napriek tomu, že zdravotné sestry / ošetrovateľky používajú bežnú prax – zmenu polohy chorých a mnohí pacienti ležia na špeciálnych lôžkach s antidekubitnými matracmi, dekubity / preležaniny stále postihujú milióny ľudí. K preležaninám môže dôjsť aj pri oslabení imunitného systému. Napríklad aj následkom podvýživy.

 Varikózne rany, vredy

známe ako rany / vredy dolných končatín sa vyskytujú veľmi často. Vo väčšine prípadov sú spôsobené problémami cievného systému, hlavne na dolných končatinách.  Sú ťažko liečiteľné, navyše sa pridávajú infekcie, čo bráni procesu hojenia.

Diabetická gangrény (diabetické vredy)

Hlavným dôvodom diabetickej gangrény je poškodenie nervov v dôsledku neustálej hyperglykémi. Jedným z problémov tohto stavu je, že zmeny, ktoré vedú k narušeniu nervovej sústavy, sa hromadia / akumulujú po dlhú dobu a často ich chorý nepozoruje. Najprv sa poškodia nervy, ktoré regulujú činnosť potných žliaz, citlivosť na teplotu, vibrácie a reakciu na bolesť. Potom sa poškodenie rozšíri na nervy, ktoré ovládajú  svaly chodidiel a nakoniec nervy svalov na lýtkach.

Okrem toho, poškodenie nervov má za následok suchú pokožku vedúcu k jej zápalu a praskaniu. Rovnako , ako v prípade vzniku iných poranení  / rán, tieto môžu byť infikované a to brániť procesu hojenia.

Diabetická gangrény môže byť tiež spôsobená nedostatočným prekrvením nôh a dolných končatín. Príčinou sú obehové poruchy v dôsledku hyperglykémie.

1 komentár:

  1. Tak to s tym polaricovanym svetlom je uplna hlupost. Polarizovane svetlo znamena ze svetelne vlny napr. po odraze od skla kmitaju iba v jednom kolmom smere voci lucu. Pokial biolampu natocim tak sa zmeni aj ten smer kmitania. Aku vazbu moze mat polarizovane svetlo pri kolmom dopade na pokozku najma ked ten smer polarizacie je dany tym ako otocim biolampu? Takze s tym polarizovanym svetlom je to skutocne hlupost, studoval som fyziku a viem o com hovorim. To co moze byt uzitocne pri biolampe su filtre aby na pokozku dopadalo iba svetlo istej vlnovej dlzky, ktore dokaze preniknut dost hlboko

    OdpovedaťOdstrániť